Niky stránky

Vítejte na mé stránce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Herci

Jeden z neoblíbených herců:-)

Josh Hartnett

Josh Hartnett

Datum narození:21.07.1978

Místo narození:San Francisco, California, USA

Znamení: Rak

Životopis:
Přestože se narodil v Kalifornii, vyrůstal v St. Paul ve státě Minnesota. Po rozvodu svých rodičů zůstal se svým otcem Danielem a nevlastní matkou Molly. Jeho největší vášní byl fotbal, ale po zranění kolena s fotbalem musel přestat. Jelikož byl neposedné dítě, tak jej teta zapsala do hereckého kroužku. Po pouhé zkušenosti z místního divadla a jediné reklamě se rozhodl odjet do Los Angeles, kde se rozhodl uskutečnit svou hereckou kariéru.Z nebývalou rychlostí dostal svou první práci v televizním seriálu "Cracker" (1997). Ačkoliv dostal poměrně malou roli, dokázal na sebe upozornit. Svou debutovou filmovou roli získal v hororovém snímku "Halloween H20" (1998). Díky jeho kvalitnímu hereckému projevu dostal další práci ve scifi hororu Fakulta "The Faculty" (1998), kde si zahrál studenta herringtonské střední.V roce 1999 si zahrál v romantické komedii Smrt panen "The Virgin Suicides" spolu s další mladou herečkou Kirsten Dunst. Díky této roli ne sebe upoutal pozornost Michaela Baye, který Joshe obsadil po boku Bena Afflecka v jeho veleúspěšném filmu z druhé světové války "Pearl Harbor" (2001). Přes skvělé filmové efekty a vynaložené finance na propagaci, přijala filmová kritika tento film vlažně. Brzy nato se objevil s Ewanem McGregorem ve válečném dramatu Černý jestřáb sestřelen "Black Hawk Down" (2001) v roli seržanta Matta Eversmanna.Mimo akčních rolí se objevil také v komedii Do hola? "Blow Dry" (2001). Jeden z jeho posledních projektů byla romantická komedie 40 dnů a 40 nocí "40 Days and 40 Nights" (2002).

Filmografie:
2003 Wicker Park
2003 Detektivové z Hollywoodu /Hollywood Homicide/ - K. C. Calden
2002 Halloween: Resurrection - John Tate
2002 Shirtless: Hollywood's Sexiest Men (TV) - sám sebe
2002 The 74th Annual Academy Awards (TV) - sám sebe
2002 40 dnů a 40 nocí /40 Days and 40 Nights/ - Matt
2001 Černý jestřáb sestřelen /Black Hawk Down/ - seržant Matt Eversmann
2001 AFI's 100 Years, 100 Thrills: America's Most Heart-Pounding Movies (TV)
- sám sebe
2001 O /O/ - Hugo Goulding
2001 Pearl Harbor /Pearl Harbor/ - kapitán Danny Walker
2001 Taková rodinná romance /Town & Country/ - Tom Stoddard
2001 Do hola? /Blow Dry/ - Brian Allen
2001 Member - Gianni
2000 Nejpevnější pouto /Here on Earth/ - Jasper Arnold
1999 Smrt panen /The Virgin Suicides/ - Trip Fontaine
1998 Unmasking the Horror (video) - sám sebe
1998 Fakulta /The Faculty/ - Zeke
1998 Debutante - Bill
1998 Halloween H20 /Halloween H20: 20 Years Later/ - John Tate
1997 Cracker (TV seriál) - Michael Fitzgerald

Odkazy:
www.joshhartnett.com

Žádné komentáře
 
Děkuji Vám za návštěvu a doufám že se sem znovu vrátíte!!!!